Декларації депутатів Печерська: бідні представники району мільйонерів

Печерськ - район, де зареєстрована найбільша кількість столичних мільйонерів. Їх тут майже півтисячі. Але мешканці району мільйонерів обрали ледь не найбідніших представників до Київради. Принаймні, згідно з поданими деклараціями.

Нечисленні депутати-мажоритарники Печерського району Алла Шлапак та Олександр Терентьєв можуть можуть хіба що позаздрити позафракційному колезі Ярославу Діденку.

Він у 2014 році задекларував 545 тисяч гривень. Це, звісно, зовсім незначна сума, порівняно з колегами-мажоритарниками інших районів столиці та списочників, чиї доходи рахуються десятками мільйонів.

Парадокс у тому, що задекларовані півмільйона насправді є доходами дружини депутата - Наталі Тищенко, яка, виходить, утримує і чоловіка-депутата, і двох дітей. Сам же Діденко, відомий своєю боротьбою з секс-шопами, власною працею за рік не заробив жодної копійки.

У декларації у графі “посада” Діденко зазначив, що є депутатом КМР, хоча це не є офіційним місцем роботи.

На Діденка, щоправда, задекларовані дві ділянки та квартира.

Автопарк депутатської родини складається з двох автівок - власного Audi A6 та Peugeot 307 XS16E. Вони, як і гараж, записані на дружину.

Коли Діденко балотувався в народні депутати, то справи у нього були дещо кращі. Тоді він значився директором ТОВ “Центр соціальних ініціатив Кияни-разом” і за 2011 рік заробив понад 55 тисяч гривень.

Безымянный

Дружина, як бачимо, отримувала мало не вдвічі менші доходи, але все одно заробляла більше, ніж Діденко.

У рази менше заробила депутатка Алла Шлапак, яка прогуляла понад 50% засідань постійної комісії й потрапила у кандидати на виліт.

На її рахунку - дещо більше 100 тисяч гривень.

Безымянный

Майже третина цієї суми задекларована як авторська винагорода. Який твір чи витвір мистецтва приніс кандидатці на виліт Шлапак таку суму наразі невідомо.

Заробітна платня депутатки за рік - доволі скромна. Заледве перевищила суму у 13 тисяч гривень. У графі посада Шлапак зазначила, що працює старшим викладачем кафедри всесвітньої історії Інституту суспільства Київського університету ім. Б.Грінченка.

У ці 100 тисяч доходу, крім авторської винагороди та зарплатні увійшла сума понад 20 тисяч гривень. Вона значиться у графі “дарунки, призи, виграші”.

Крім скромного заробітку, екс-членкиня молодої команди Черновецького, а нині проста викладачка Алла Шлапак потерпає від скрутних житлових умов. Вона має, згідно з декларацією, лише 15,5 квадратних метрів житлової площі.

Попри це у графі “доходи від оренди майна” колишня членкиня команди Черновецького зазначила, що отримала майже 20 тисяч гривень. Так скромна викладачка дотягнула до доходу 100 тис грн.

Але на цьому винахідливість не закінчилася. Скромні статки й непрості умови проживання не заважають депутатці утримувати дві автівки - Ауді Q5 Та Фольксваґен Джетта. Вартість такого Ауді сягає понад мільйон гривень.

Але за Черновецького Шлапак, яка співголовувала в його фракції, жила значно гірше. Якщо вірити її декларації, кандидатка у народні депутати мала ті ж таки 15,5 метрів житлової площі, ті ж таки авта, але дохід був мало не втричі менший.

Безымянный

У колишнього помічника позафракційної Алли Шлапак, який потрапив до Київради під брендом УДАРу, фінансове забезпечення ще гірше. Михайло Терентьєв задекларував лише близько 40 тисяч доходу. Цю суму за рік заробив він не сам, а разом із дружиною Ольгою.

У місці роботи вказано, що депутат - голова правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний спортивний рух".

На відсотках родина Терентьєвих отримала 272 гривні 51 копійку за рік.  На рахунках у банку при цьому значиться сума 220 тисяч гривень.

Мабуть, через такі “складні” матеріальні умови сім’я Терентьєвих і отримала матеріальну допомогу 1 600 грн.

Машини молода родина не має. У власності - квартира площею дещо менше 50 м2 та ділянка у 12 соток.

“Громадський рух ЧЕСНО закликає депутатів відповідально ставитися до заповнення декларацій, а громадян - контролювати відповідність рівня життя депутатів доходам,” - прокоментував дані моніторингу координатор руху ЧЕСНО Круглашов Андрій.

Долучитися до моніторингу діяльності депутатів Київради активістів столиці ([email protected]).

Автори: Ірина Федорів, регіональний координатор громадського руху ЧЕСНО

Анна Грабарська, журналіст громадського руху ЧЕСНО

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]