Мартиненко
Микола Володимирович
НАРОДНИЙ ФРОНТ
список №14
Народився 12 сiчня 1961 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, член Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 14.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За матеріалами газети «День», у часи перебування на посаді Прем’єр-міністра України Віктора Ющенка компанія «Бринкфорд», пов’язана з Мартиненком Миколою Володимировичем, стала основним оператором НАЕК «Енергоатом» у роботі з векселями, здійснювала постачання ядерного палива на українські АЕС, а також відправляла відпрацьоване паливо на переробку в Росію. З 1997 р. до початку 2000 р. «Бринкфорд» також постачав «Енергоатому» російські ТВЕЛи, при чому, як пише «День» з посиланням на інформацію Міністерства фінансів, після оплати поставок на 250 млн. доларів на українські АЕС реально було доставлено палива лише на 50 млн. доларів. На причетності Миколи Мартиненка до діяльності компанії «Бринкфорд» та отриманні компанією значних прибутків в результаті її взаємодії з «Енергоатомом» наголошували й інші ЗМІ, зокрема «Українська правда», «Подробности» та «Обозреватель».

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про те, що Микола Мартиненко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо можливого конфлікту інтересів.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.