Пашинський
Сергій Володимирович
НАРОДНИЙ ФРОНТ
список №12
Народився 14 жовтня 1966 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 12.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до зловживання владою та службовим становищем.

У 2010 р. відбулась зміна власників кондитерської фабрики "Житомирські ласощі", що, за повідомленням "Радіо Свобода" (лінк 1, лінк 2), мала ознаки рейдерського захоплення. За словами Юрія Лєщинського, одного з власників компанії Delta Capital SA, що раніше володіла фабрикою, усунути їх від володіння підприємством допомагали депутат від БЮТ Пашинський Сергій Володимирович, а також колишній нардеп від БЮТ Андрій Портнов.

Зокрема, як повідомляється у журналістському розслідуванні передачі "Знак оклику!" каналу TВi, 20 листопада 2010 р., коли проходили збори акціонерів, під час яких контроль над фабрикою було передано її колишньому менеджеру Ігорю Бойку, охоронці не допускали на фабрику частину співвласників під приводом нібито охорони громадської приймальні Пашинського. Крім цього, політика також пов’язують з "Агрокомбанком", куди директор підприємства Ігор Бойко (коли ще представляв інтереси іноземних інвесторів – Delta Capital SA), перевів частину акцій компанії, що дало йому змогу пізніше заволодіти підприємством.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку про причетність Сергія Пашинського до корупційних дій, а саме до зловживання владою.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.