Петренко
Павло Дмитрович
НАРОДНИЙ ФРОНТ
список №11
Народився 17 липня 1979 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, Міністр юстиції України, член Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 11.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За інформацією журналістів програми «Наші гроші» (лінк 1, лінк 2), в результаті конкурсу на право проведення торгів конфіскованим майном, проведеного Міністерством юстиції України навесні 2014 р., одним із переможців стала фірма, яка може бути пов’язана з Петренком Павлом Дмитровичем, який з лютого 2014 р. обіймає посаду Міністра юстиції. Зокрема йдеться про компанію «Лік торг», зареєстровану за тією ж адресою, де прописана адвокатська компанія «МЛГруп», серед власників якої були теперішній міністр юстиції і його сестра. Крім цього, як повідомляють журналісти, рік тому «Лік торг» мав назву РКФ «Акціонер». Власником та директором «Акціонера» були Олег Степаненко та Олег Єльчик, які раніше разом з Петренком володіли компанією «Мегаполіс капітал».

За повідомленням журналістів, «Лік торг» задекларувала відсутність основних фондів і нульовий прибуток за 2013 р., хоча в тендерній документації обов’язковою вимогою був «досвід роботи не менше двох років у цій чи аналогічній сфері діяльності».

Окрім того, в чотирьох пілотних регіонах – Вінницькій, Львівській, Дніпропетровській областях і в м. Києві – було запроваджено експериментальну схему електронних торгів. Як з’ясували журналісти, компанія-переможець тендеру на право проведення електронних торгів запропонувала не найвигідніші умови (вона пропонувала 3% від вартості реалізованого майна за його зберігання, хоча на торгах були пропозиції тих самих послуг за 1% від вартості продукції) і не має зареєстрованих складів та досвіду надання таких послуг.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Павло Петренко є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання службовим становищем.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.