Вощевський
Валерій Миколайович
РПЛ
список №8
Народився 12 червня 1956 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова наглядової ради, ПАТ Чернігівська кондитерська фабрика "Стріла", член Радикальної Партії Олега Ляшка, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 8.
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За інформацією видання "Дело", Валерій Миколайович Вощевський був фігурантом кримінальної справи, порушеної за фактом перевищення влади і службових повноважень екс-головою "Укравтодору" Вадимом Гуржосом. Так, Валерій Вощевський, будучи головою ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", разом з Вадимом Гуржосом поставив підпис під інструкцією про передачу майна ДП "ДРБУ №100" приватній компанії ЗАТ "ДРБУ №100". Транспортна прокуратура розцінила цю дію як незаконну і констатувала, що факт передачі власності державного підприємства у приватні руки завдав державі збитків на 12,78 млн грн. Втім, у вересні 2010 р. суд виправдав Вадима Гуржоса, не виявивши в його діях складу злочину.

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Валерій Вощевський є фігурантом антикорупційного розслідування щодо зловживання владою.

Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.