Про що найчастіше Зеленський згадував у своїй промові?

Фото: Про що найчастіше Зеленський згадував у своїй промові?

Президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді і представив план перемоги. У своєму виступі він  згадував про перемогу частіше, аніж про мир. Рух ЧЕСНО проаналізував виступ президента у середу, 16 жовтня, у Верховній Раді.

Основні пункти:

  • Запрошення України до НАТО вже зараз.
  • Нарощування власного виробництва, а також збільшення допомоги від західних партнерів.
  • Розміщення на території України комплексного неядерного стратегічного пакету стримування, якого буде достатньо для захисту України від будь-якої військової загрози з боку Росії.
  • Економічний тиск на Росію: зокрема, обмеження цін на нафту та експорт.
  • Український досвід має бути використаний для зміцнення оборони Альянсу та гарантування безпеки у Європі.

Найчастіше у виступі Зеленський казав слово “Україна” — понад 90 разів (у різних відмінках). 

У топ-5 також — “росія”, “війна”, “партнери” та “перемога”. Останнє слово глава держави використовував дещо частіше, ніж слово “мир”.

Чим більше слово, тим частіше Зеленській його вживав

Крім того, у виступі Зеленський навіть кілька разів згадував про дрони та ракети. 

"Іноді в час війни буває так, що суспільство – є такі історичні приклади – суспільство поляризується. Але саме завдяки повазі одне до одного та вдячності суспільство зберігається. Попри будь-що. Будь-які виклики. Попри поляризацію. Ми не воюємо одне з одним. Ми воюємо з Росією. Це наш ворог. Воюємо з ним на полі бою, у міжнародних відносинах, в економіці, в інформаційній сфері, у людських серцях. Вони – ворог. Усередині України ворогів немає. Ми досягали й досягаємо результатів у битвах завдяки саме нашій єдності", — наголосив наприкінці виступу Зеленський.

Також Зеленський у виступі згадував дрони та ракети. Про те, що проти України разом з рф воює Північна Корея. Що допомогу путіну здійснює Іран і Китай.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]