“Голос” буде без державного фінансування, суд ухвалив остаточне рішення

Фото: “Голос” буде без державного фінансування, суд ухвалив остаточне рішення

Касаційний адміністративний суд залишив у силі рішення Шостого апеляційного адміністративного суду щодо припинення партії “Голос” державного фінансування. Ним політичній силі відмовили скасувати наказ Національного агентства з питань запобігання корупції, яким фінансування й припинили. Таке рішення суд ухвалив 11 жовтня — повідомляє Рух ЧЕСНО. 

Одним із аргументів “Голосу” під час засідання було те, що партія не вчинила повторюваного порушення в трактуванні Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Представники ж НАЗК зазначали, що поняття повторюваності визначене у законі “Про політичні партії”.

Зрештою Касаційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін. Таке рішення остаточне і оскарженню не підлягає. 

Нагадаємо, в один день, 25 червня, НАЗК “Голосу” спочатку зупинило державне фінансування, а згодом і припинило. Причина — недостовірні дані у фінансових звітах партії за III та IV квартал 2020 року щодо витрат партії. Сума недостовірності — майже 5 мільйонів гривень.

“Голосу” у 2021 році вже зупиняли державне фінансування. Тоді НАЗК знайшло порушення щодо фіктивних витрат партії на низку ФОПів у фінзвіті за 2 квартал 2020 року. Через це партія не отримувала кошти з державного бюджету аж до початку 2024 року. 

До слова, Рух ЧЕСНО знайшов сумнівні витрати партії й після відновлення їй фінансування. У звіті та II квартал 2024 року ми побачили загадкові витрати на рахунки товариств та ФОПів.

Читайте також: Мільйони на оренду та друк газет. На що витрачали гроші українські партії та хто їх фінансував





 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]