“Батьківщина” отримала майже 1,5 мільйона гривень пожертв від донорів

Фото: “Батьківщина” отримала майже 1,5 мільйона гривень пожертв від донорів

Партія “Батьківщина” отримала майже 1,5 мільйона гривень внесків від фізичних та юридичних осіб у другому кварталі 2024 року. Таким чином вона стала лідеркою серед партій за грошовими внесками у цей час. Загалом усі партії зібрали на підтримку своєї діяльності трохи більше чотирьох мільйонів гривень, про це йдеться в дослідженні ЧЕСНО. 

 

На рахунки “Батьківщини” гроші часто вносили, пов’язані із партією донори. Так, 200 тис. гривень надіслала депутатка Вінницької обласної ради від партії Наталя Сандул. А 150 тис. гривень на Житомирщині пожертвував помічник нардепа від “Батьківщини” Олександр Дубенко. 

Також гроші вносили помічниця нардепки від “Батьківщини” Олена Шмигельська, місцеві депутати від партії та колишні члени виборчих комісій. 

Водночас партія витратила 22 млн гривень за другий квартал. Основними статтями витрат стали юридичні послуги та правова допомога, фінансування партійних осередків та операційну діяльність, а також на рекламні активності та консультативні послуги. Найбільше отримала компанія “Адвокатська контора “Фінкель та Гімпельсон” — близько 2,5 млн гривень. 

Нагадаємо, раніше Рух ЧЕСНО розповідав, як  “Батьківщина” заводила кошти фізосіб на свої рахунки. Тоді для внесків використовували персональні дані людей. 



 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]