Реєстр зрадників: ЧЕСНО пропонує українським банкам перевіряти клієнтів

Фото: Реєстр зрадників: ЧЕСНО пропонує українським банкам перевіряти клієнтів

Рух ЧЕСНО оновив API  Реєстру зрадників. Відтепер банки мають можливість завантажувати дані у зручному форматі за допомогою посилання

З початку повномасштабного вторгнення до Руху ЧЕСНО звернулося сім банків з проханням надати список фігурантів Реєстру. Крім цього, звернення надійшло від AI Fintech — розробника фінансово-технічних продуктів для компаній, що працюють у сфері платежів.

“Невід'ємною складовою соціальної відповідальності усіх підприємств та установ стало припинення ділових відносин з особами, які шкодять національній безпеці та територіальній цілісності України. Для вітчизняних банків особливо актуальним стало питання перевірки клієнтів. У нашому реєстрі є дані про понад 1500 зрадників, а з-поміж зрадників найбільше політиків”, — наголошує Віта Думанська, лідерка ЧЕСНО.

Значна частина зрадників та колаборантів тривалий час фінансувала сепаратистські рухи та воєнізовані угрупування так званих ДНР/ЛНР. Зокрема РНБО застосувала санкції до народних депутатів-зрадників  від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука за статтею “фінансування тероризму”.

У банках успішно впроваджені системи комплаєнс контролю, які забезпечують нагляд за дотриманням законодавства України, в тому числі законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму. Саме тому з метою збереження репутації, уникнення правових ризиків банки перевіряють потенційних клієнтів, щоб переконатися в їхній законослухняності. Проте перевірка ускладнюється відсутністю єдиної бази зрадників від правоохоронців та неповною інформацією у відкритих джерелах.

“Для уникнення ділових відносин зі зрадниками та виявлення їх серед наявних клієнтів ЧЕСНО пропонує банкам користуватися API або звертатися у разі потреби до нашої організації за необхідною інформацією. Пишіть нам на адресу [email protected], і ми надішлемо безкоштовно інформацію про фігурантів реєстру у зручному для вас форматі”, — додає Думанська. 

Рух ЧЕСНО продовжує шукати колаборантів і закликає всіх долучатися до наповнення Реєстру. Надсилайте інформацію про тих, хто допомагає окупантам або поширює проросійську пропаганду, на пошту [email protected] або заповніть форму за посиланням https://bit.ly/Zradnyky. 

Відомості про особу, яка надсилає інформацію про потенційного зрадника, конфіденційні та ніде не будуть оприлюднені.

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]