ШІ проти корупції: ЧЕСНО працюватиме з інноваційним інструментом

Фото: ШІ проти корупції: ЧЕСНО працюватиме з інноваційним інструментом

ЧЕСНО розпочинає використання інноваційних технологій штучного інтелекту для виявлення потенційних корупційних ризиків у текстах законодавчих актів. Алгоритми штучного інтелекту пришвидшать процес виявлення прихованих корупційних ризиків, які можуть бути упущені традиційними методами.

Такі можливості аналітики отримали завдяки співпраці з компанією 12New.AI (Washington DC, USA), яка є розробником платформи аналізу юридичних документів за допомогою штучного інтелекту BestAgreement.AI

Основна мета взаємодії — не лише автоматизувати процес виявлення “шкідливих” положень у законодавчих ініціативах українського парламенту, але й поступово вдосконалювати алгоритми штучного інтелекту шляхом навчання на реальних прикладах та відгуках експертів.

“Ми раді розпочати цю співпрацю, адже новітні технології штучного інтелекту відкривають нові горизонти для ефективного виявлення корупційних ризиків. Віримо, що завдяки спільним зусиллям зможемо суттєво підвищити прозорість та ефективність законодавчого процесу в Україні”, — зазначила лідерка ЧЕСНО Віта Думанська.

Ця ініціатива — важливий крок для створенні прозорого та чесного законодавчого середовища в Україні, а інтеграція сучасних технологій у процеси антикорупційного моніторингу може значно пришвидшити цей процес. 

“Ми більше двох років працюємо з великими корпораціями в США та Європі щодо вирішення проблем в сфері комплаєнс та аналізу юридичних документів за допомогою штучного інтелекту. Приємно бачити одне з перших у світі системних застосуваннь ШІ в антикорупційній сфері Рухом ЧЕСНО. Радий, що це сталось саме в Україні. Маю надію на подальше активне застосування цього рішення та поширення інноваційного досвіду на інші країни”, — зазначив СЕО та засновник компанії 12New.AI (розробних продукту BestAgreement.ai ) Віталій Гончарук.
Аналітики ЧЕСНО вже використовують можливості штучного інтелекту для виявлення ризиків в українському законодавстві. Так, для прикладу, аналітики виявили низку прогалин у тематиці очищення довкілля від промислового забруднення. Детальніше про це у матеріалі “Євроінтеграційний “моніторинг на трубі”: коли українці дихатимуть чистим повітрям?”.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]