Політичне лідерство ветеранів та ветеранок: ЧЕСНО та посольство Нідерландів розпочинають унікальний проєкт

Фото: Політичне лідерство ветеранів та ветеранок: ЧЕСНО та посольство Нідерландів розпочинають унікальний проєкт

В Україні стартує проєкт залучення ветеранів та ветеранок до політичної участі. Мета проєкту — зміцнення лідерських якостей ветеранів та активізація їхньої ролі в ухваленні рішень на національному та місцевому рівнях. Цей унікальний проєкт реалізує Рух ЧЕСНО у співпраці з MATRA Programme 2024 від Посольства Королівства Нідерландів.

ЧЕСНО у партнерстві з Інститутом лідерства УКУ реалізує кілька хвиль навчальної програми з посилення політичного та громадського лідерства. Разом із профільними ветеранськими організаціями ЧЕСНО працюватиме над формуванням нової генерації лідерів та сприятиме мережуванню ветеранів та ветеранок та їх інтеграції до процесів прийняття рішень.

“Ветерани мають стати частиною нового суспільного договору. Вони повинні бути залучені до політики та ухвалення рішень у державі. Ми прагнемо надати необхідні знання та ресурси для тих, хто готовий стати голосом ветеранів і представляти їхні інтереси у політиці та громадському житті. Ми вдячні Посольству Королівства Нідерландів за підтримку таких важливих ініціатив”, — зазначила лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

У свою чергу посол Королівства Нідерландів в Україні Алле Дорхаут зазначив, що проєкт політичного лідерства для ветеранів надзвичайно важливий, адже він надасть їм можливість активно долучитися до політичного життя та стати активними громадянами своїх спільнот:

“Ми раді додати ще один проєкт до нашого портфоліо та підтримати ЧЕСНО у вирішенні питання політичного та громадянського лідерства ветеранів. Ми розуміємо, що ветерани, які боролися на полі бою, будуть готові брати участь у процесах ухвалення рішень як на національному, так і на місцевому рівнях. Важливо забезпечити для них можливість доступу до необхідних знань про лідерство”.

Рух ЧЕСНО та посольство Нідерландів запрошують усіх охочих долучитись до реалізації проєкту та підтримати ініціативи, що сприятимуть інтеграції ветеранів та ветеранок у суспільство. Спільні зусилля однозначно сприятимуть зміцненню демократичних процесів та підвищенню рівня політичної та громадської участі ветеранів та ветеранок у прийнятті рішень.

“У вересні відкриваємо набір на навчальну програму для ветеранів-лідерів. Восени матимемо низку подій для ветеранів та ветеранок у найбільших містах України. Ми запрошуємо до участі активних ветеранів, які готові долучитися до політичного та громадського життя держави. Ветерани мають стати частиною процесу прийняття рішень, а ми об'єднаємо зусилля сектору, аби допомогти у цьому”, — зазначила керівниця проєкту Вікторія Олійник.

Щоб бути в курсі всіх анонсів та подій проєкту, слідкуйте за нашими оновленнями у соціальних мережах та на офіційному вебсайті Руху ЧЕСНО.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]