“Педофіли з'їжджаються в колишній СРСР”: що рекламує ексмер Черновецький

Фото: “Педофіли з'їжджаються в колишній СРСР”: що рекламує ексмер Черновецький

Колишній мер Києва Леонід Черновецький продовжує запускати у Facebook російськомовну політичну рекламу для української аудиторії — з дивними дописами і трактуванням подій. За перше півріччя 2024 року він витратив на рекламу понад 2,6 тис. доларів і посів третє місце у відповідному рейтингу Руху ЧЕСНО. 

Всі свої дописи колишній політик рекламує виключно російською. Крім того, він посилається на сайт Euronews, який у 2018 році опублікував сюжет про військові навчання дітей у Криму без згадки про те, що півострів незаконно анексований росією.

Його рекламовані новини стосуються подій в Ізраїлі, росії та виборів у США. Так, наприклад, про Алєксєя Навального він писав, що “умєр вєлічайший із героєв протів карупциї і за дємократію!” 

Також він рекламував свої книги “Сумасшедшая історія” та “Фантазії о прєступнам ілі преступленія без наказанія”. Після їх прочитання, мовляв, люди дізнаються “о чудєсах”, які з ним “тваріл Гасподь”.

Крім того, він рекламував і відео з назвою “Пєдофіли міра с’єжджаютса в бивший СССР”, а також власну ініціативу щодо примусової хімічної кастрації педофілів.

Нагадаємо, у 2022 році Офіс генерального прокурора повідомив Черновецькому про підозру у публічних закликах та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України. На наступний день після повномасштабного вторгнення росіян він ​закликав визнати кордони “днр” та “лнр”. 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]