Гроші на рекламу у Facebook: хто з політиків витрачає найбільше у 2024

Фото: Гроші на рекламу у Facebook: хто з політиків витрачає найбільше у 2024

Лідерами за витратами на політичну рекламу у Facebook за перше півріччя 2024 року виявилися політики, пов’язані з Приірпінням. Про це йдеться в аналізі Руху ЧЕСНО “бібліотеку реклами” соцмережі. 

Так, перше місце у рейтингу посів скандально відомий колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк, який наразі є головою Інвестиційної ради Ірпеня та очільником партії “Нові обличчя”

Він витратив на рекламу понад 5,2 тис. доларів. Нею переважно агітував людей підписуватись на його сторінки у Facebook, Instagram та Twitter (X).

Друге місце за витратами — за сторінкою Facebook ще одного скандально відомого політика із Приірпіння — нардепа від “Слуги народу” Олександра Горобця. У парламенті він представляє 95 мажоритарний виборчий округ, який включає Києво-Святошинський район та Приірпіння на Київщині.

Горобець витратив на рекламу у Facebook майже 2,8 тис. доларів. А публікував переважно новини.

Натомість перший заступник ірпінського міського голови Андрій Кравчук зайняв у рейтингу ЧЕСНО 7 місце. Він протягом шести місяців на рекламу витратив понад 2 тис. доларів. 

Він вітав людей зі святом Водохреща, писав про діяльність ради, її виконавчого комітету і новини про Ірпінь. Запрошував також підписатися на свій телеграм-канал.

Загалом вони утрьох витратили на рекламу понад 10 тис. доларів, в той час, як решта із переліку — 15,5 тис. доларів.

Нагадаємо, протягом перших семи місяців 2020 року (року місцевих виборів)  українські сторінки у Facebook витратили на рекламу, пов'язану із соціальними питаннями, виборами або політикою, понад 1,1 мільйона доларів. Це дорівнювало близько 30 мільйонів гривень. 

Тоді протягом 3 місяців на рекламу у фейсбуці найбільше витратили зі сторінок  Петра Порошенка, програми “Шустер LIVE” та нардепа Микола Тищенка. Натомість з-поміж політичних партій найбільше витратились Українська галицька партія, “Партія Шарія” та ЄС.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]