Рух ЧЕСНО оголошує маркерним голосування за заборону московської “церкви”

Фото: Рух ЧЕСНО оголошує маркерним голосування за заборону московської “церкви”

Урядовий законопроєкт про заборону московської “церкви” (№ 8371) понад півтора року перебуває на розгляді парламенту. Весь цей час московська “церква” діяла і діє не як релігійна організація, а як агентурна мережа, керівники та рядові представники якої давно є у Реєстрі зрадників Руху ЧЕСНО.

У першому читанні цю ініціативу депутати підтримали ще у жовтні 2023 року, проте через значний “поправковий спам” авторства проросійських нардепів та спроби зупинити розгляд через подання заяв про необхідність розгляду проєкту Венеціанською комісією підготовка тексту законопроєкту була завершена в кінці січня. 

Вже у березні 2024 року профільний комітет рекомендував депутатам підтримати ініціативу у другому читанні. Проте станом на липень законопроєкт так і не був винесений на голосування. 

Зважаючи на суспільну значимість ініціативи, Рух ЧЕСНО оголошує цей законопроєкт маркерним, а отже, аналітики зафіксують поіменні результати голосування у другому читанні у профілях нардепів на “Політхабі”. 

Раніше, під час голосування у першому читанні, Рух ЧЕСНО вже аналізував, хто з нардепів “випарувався” і голосував проти заборони московської “церкви”. Інформація про голосування зафіксована у профілях нардепів на “Політхабі”. 

Нагадаємо, у Реєстрі зрадників Руху ЧЕСНО 57 релігійних діячів, із них  56 священників УПЦ (МП). Московський патріархат уже давно діє не як релігійна організація, а як агентурна мережа російських спецслужб, яка загрожує нацбезпеці.

Згадаємо приклад настоятеля Свято-Михайлівського храму УПЦ (МП) у Бородянці Київської області Віктора Талька, який співпрацював із російською армією та надав підвал храму для незаконного утримання українських волонтерів. Також він сприяв взяттю у полон та примусовому вивезенню мешканців Бородянки і сусідніх селищ на територію Білорусі. Крім того, Талько допомагав коригувати вогонь по Гостомелю та підступах до Києва. 

Україна обміняла щонайменше чотирьох священників УПЦ (МП) на полонених з початку повномасштабного вторгнення: Анатолія Єлецьких, Миколу Закройця, Андрія Павленка, Олексія  Маслєннікова.

Зазначимо, що родини українських військовополонених закликали представників державних органів обміняти проросійських діячів — Павла Лебедя, В’ячеслава Богуслаєва, Нестора Шуфрича та інших — на українських військовослужбовців.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]