Порушення у фінансових звітах “Слуги народу”: поліція відкрила кримінальне провадження

Фото: Порушення  у фінансових звітах “Слуги народу”: поліція відкрила кримінальне провадження

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло ознаки кримінального правопорушення у фінансовому звіті партії “Слуга народу”. Про це йдеться у висновку агентства щодо звіту за IV квартал 2020 року.

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло ознаки кримінального правопорушення у фінансовому звіті партії “Слуга народу”. Про це йдеться у висновку агентства щодо звіту за IV квартал 2020 року.

НАЗК встановило, що партія отримала понад 30 млн гривень внесків від донорів, чиї доходи не відповідають розміру пожертв. Причому значну частину внесків зробили протягом трьох днів — 9, 13 та 15 жовтня 2020 року. Сума внесків також була однакова — біля 390 тис. гривень. 

За результатами перевірки звітів НАЗК надіслало матеріали до Національної поліції. Зараз вона проводить досудове розслідування.

Рух ЧЕСНО писав, що у 2020 році партію фінансували люди, пов’язані з ексдепутатом Київради від “Батьківщини” Володимиром Старовойтом. Цих людей пов’язують родинні та ділові стосунки. 

У цей період багато внесків зробили мешканці міста Нетішин на Хмельниччині. Загалом до центрального офісу партії “Слуга народу” та її київської обласної організації від нетішинців надійшло понад 17 млн гривень, тоді як хмельницькій обласній організації жителі міста не дали ані копійки. 

У цьому місті Старовойт має бізнес. Зокрема, його товариству належить нетішинський готель “Горинь”. У ньому зареєстроване агентство одного із донорів, а ще одна жертводавиця працює в готелі бухгалтеркою. 

Багато донорів пов’язані із сім’єю Гордєєвих, від яких теж тягнуться ділові зв’язки до Старовойта. 

На рахунок “Слуги народу” робили внески й кияни. І от що цікаво: номер ФОП однієї донорки належить бізнес-партнеру Старовойта та доценту кафедри політичних технологій Юридичного інституту Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Олександру Назарчуку. Сам Назарчук не захотів говорити з ЧЕСНО і сказав: “ідіть нах*й”.

У цей час були й інші донати з Києва. 

Детальніше: Мільйонери з “хрущовки”: як донори “Слуги народу” пов’язані з ексдепутатом Київради

Володимира Старовойта ЗМІ називають “королем ринків”. У 2014 році йому приписували  щонайменше три ринки в київському районі Оболонь. Але в регіональних медіа є інформація, що Старовойт дотичний до ринків у Житомирі, Бердичеві та Рівному

Нагадаємо, раніше Рух ЧЕСНО писав про те, хто донатив партії “Народний фронт”. Тоді всі внески були однакові — по 4999 гривень. І такими сумами від 24 лютого 2022 року надійшло пожертв на майже чверть мільйона гривень. 






 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]