Помічниця Тищенка створила ГО однойменну до ТСК Верховної Ради

Фото: Помічниця Тищенка створила ГО однойменну до ТСК Верховної Ради

Помічниця наразі позафракційного мажоритарника Миколи Тищенка (виключений зі “Слуги народу”) Евеліна Андрієвська у червні минулого року створила громадську організацію “ТСК Нацресурс”. Вона зареєструвала ГО із такою назвою після того, як Верховна Рада припинила діяльність тимчасової слідчої комісії (ТСК) Тищенка щодо вирубки лісів. 

Згідно з даними YouControl, Андрієвська зареєструвала організацію 14 червня 2023 року. За місяць до того Верховна Рада не затвердила проміжний звіт ТСК Тищенка щодо можливої неефективності Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції, тож вона припинила свою діяльність.

Як повідомляв Рух ЧЕСНО, попри це Тищенко продовжував писати у соцмережах про перевірки різних установ нібито в рамках роботи ТСК “Нацресурс”. Нардеп робив це вже не бувши офіційно членом жодної слідчої комісії Верховної Ради. 

Протягом року він регулярно писав про викриття колцентрів і ботоферм в різних містах України в рамках роботи давно не чинної ТСК із вирубки лісів. Щобільше, прикриваючись ТСК, Тищенко повідомляв також про перевірки об’єктів інфраструктури

А нещодавно Тищенко опинився у центрі скандалу через відео, на якому двоє людей у камуфляжі із супроводу нардепа просто посеред вулиці затримують чоловіка у цивільному. Тищенко заявляв, що конфлікт у Дніпрі виник "під час проведення обшуків шахрайських ботоферм". На відео, до слова, була присутня і його помічниця Евеліна Андрієвська. 

За даними з офіційного сайту Верховної Ради, Андрієвська працює помічницею нардепа на платній основі. ЗМІ писали, що вона працювала з Тищенком ще до його депутатсва, коли він був ресторатором і телеведучим. 

Наразі через інцидент у Дніпрі нардеп отримав підозру за протиправне позбавлення волі, а суд відправив його під домашній арешт. Нардеп намагався оскаржити запобіжний захід в апеляції, однак суд залишив його в силі.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]