Битва політтехнологів у Харкові. На що роблять ставки в штабах ексконсультанти Порошенка, Філатова та Кличка?

Фото: Битва політтехнологів у Харкові. На що роблять ставки в штабах ексконсультанти Порошенка, Філатова та Кличка?

Виконуючий обов’язки міського голови Ігор Терехов розгорнув активну діяльність у соцмережах: фейсбуці, інстаграмі та тік-тоці. Майже щомісяця виходять нові газети “Успішного Харкова”. Терехов веде передачі та з’являється майже на всіх телеканалах міста, розміщує чисельну зовнішню рекламу, нарощуючи впізнаваність. На користь Терехова та проти Добкіна працюють, щонайменше, 24 сторінки у соцмережах, які вже витратили понад 30 тис доларів.

За лаштунками збільшення електоральної міці у секретаря Терехова стоїть, як повідомляють ЗМІ, технолог Дмитро Касьянов. Він працював з Олександром Грановським, Петром Порошенком, був головою штабу у нардепів Сергія Березенка та Максима Микитася. Він же привів на посаду міського очільника Дніпра Бориса Філатова у 2015 році, та консультує його по цей час.

Конкурент Терехова – Михайло Добкін відкрив 5 хабів по місту, витратив на рекламу в інтернеті, за підрахунками ЧЕСНО, не менше 30 тис доларів та проводить зустрічі з мешканцями у дворах.

Його політичний консультант – Сергій Влащенко, який пов’язаний із нардепом ОПЗЖ, забудовником – Вадимом Столаром та кандидатом у мери Києва – Андрієм Пальчевським.

Агітаційна діяльність депутатки Харківської міськради від “Слуги народу” Аліни Мустафаєвої почалась ще з січня, за 8 місяців до її заяви про намір балотуватись на посаду міського голови. З її основної сторінки у фейсбуці було витрачено майже 15 тис. доларів на інформування щодо її діяльності як депутатки. Ще з однієї сторінки Дмитра Ніконова, ділового партнера Мустафаєвої, було витрачено понад 12 тис. доларів на критику секретаря Ігоря Терехова. 

До офіційного початку кампанії Мустафаєва робила ставку на соціальні мережі та рекламу своїх медіапродуктів. Вона активно веде соціальні мережі, щоденно записує відеоролики та проводить прямі ефіри. Депутатка переконує, що політтехнолога станом на початок вересня не найняла, але на днях планує зустріч щодо можливої співпраці. Проте розкривати ім’я політтехнолога депутатка не поспішає.  

Ще один майбутній кандидат, який активно веде підготовку – самовисуванець Дмитро Маринін. Керівник його штабу – магістр державного управління, 45-річний Олександр Найденов. Найденов розповів Руху ЧЕСНО, що у ролі політтехнолога вперше, але досвід роботи у політиці та на виборах має. Раніше він працював у комісіях, спостерігачем, а також 7 років був перекладачем в ОБСЄ. Передвиборчою стратегією називає роботу у соціальних мережах, особисті зустрічі та роздачу друкованих матеріалів. 

“Спілкуємось з громадянами, роздаємо інформаційні бюлетені. Під час виборчої кампанії будуть агітаційні матеріали. На початку роботи ми зіштовхнулися з тим, що Дмитра Олексійовича  не пустили на жодну рекламну площину в місті. Рекламні агентства відмовляли у розміщенні, почувши його ім’я. Тому зробили ставку на інші джерела комунікації”, – каже політтехнолог Найденов.

Єдиний кандидат від Демократичних сил, яким позиціонує себе лідер “Національного корпусу” у Харкові – Костянтин Немічев. Він не захотів розповідати про передвиборчі технології та роботу штабу. Але у соціальних мережах вже з’явився його агітаційний відеоролик.  

Також у серпні в місті подекуди можна було побачити борди з привітаннями Немічева зі святами та запрошенням на марш до Дня Незалежності.

Нагадаємо, 31 жовтня відбудуться вибори харківського міського голови. На ці вибори з дрежбюджету витратять більше коштів, ніж на вибори двох народних депутатів - від Херсонщини та Черкащини. Застава для кандидатів на посаду міського голови складає дещо менше 300 тисяч.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував, хто увійшов до оновленого складу Харківської ТВК.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]