Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Пташник Вікторія

Пташник Вікторія Юріївна

Рік народження: 1983

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Депутатка Верховної Ради 8 скликання, депутатка Київської міської ради 9 скликання, юристка.

У 2023 році Пташник стала депутаткою Київради 9 скликання від фракції "ЄС" замість Віктора Кононенка, який склав мандат, щоб сконцентруватись на службі в ЗСУ.

15 квітня 2021 року Рух ЧЕСНО отримав повний текст рішення апеляційної інстанції, яке стосується позову  Вікторії Пташник до громадської організації, в якій суд відмовив їй у позові про захист честі, гідності і ділової репутації. 

Восени 2020 балотувалась до Київради від "ЄС" по 4 округу (Троєщина) та не була обрана.

11 листопада 2020 року Святошинський районний суд міста Києва прийняв рішення відмовити у позові Вікторії Пташник до Руху ЧЕСНО у повному обсязі.

У червні 2020 року екснардепка вимагала визнати недостовірною та такою, що порочить особисті немайнові права Пташник В.Ю ось цю цитату з публікації Руху ЧЕСНО:

“Протягом лютого-березня 2020 року на агітацію Пташник лише на її офіційній передвиборчій сторінці було витрачено щонайменше 1679 доларів, а на агітацію за Світличну не менше, ніж 6384 долари на 6 різних сторінках. Однак цих витрат в остаточних фінансових звітах кандидаток не відображено.” 

У 2020 році знову балотувалася до Верховної Ради 9 скликання на проміжних виборах народного депутата по 179-му мажоритарному округу, що на Харківщині. Безпартійна, однак суб'єктом висування стала партія “Європейська Солідарність”.

У 2019 році балотувалась до Верховної Ради 9 скликання по 223 округу (Шевченківський район міста Києва) від партії "Голос" як безпартійна. Однак до парламенту не пройшла. 

Народна депутатка України, обрана від “Об’єднання “Самопоміч” (№23 у списку) як безпартійна. Членкиня Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

У вересні 2015 року була виключена з фракції “Самопомочі” за підтримку законопроекту про децентралізацію, після того позафракційна. Членкиня МФО “Єврооптимісти” та “Рівні можливості”.

У 2019 році стала однією зі співзасновниць громадсько-політичної платформи “Євроатлантичний порядок денний для України”. У 2016 році була співголовою партії “Демократичний Альянс”, але у 2017 році вийшла з неї.

Координаторка групи “Закон і порядок” громадської платформи “Нова Країна”. Членкиня ради комітету з конкуренційного права Асоціації правників України, була членкинею її Правничої Асамблеї.

Членкиня громадської ради при Антимонопольному комітеті України, заступниця голови Комітету з недобросовісної конкуренції Громадської ради при АМКУ.

У 2013-2014 роках була засновницею та пані партнером юридичної фірми “Дроіт”. З 2011 до 2013 року була асоційованим пані партнером юридичної компанії “Правовий альянс”.

До того була молодшою юристкою, пані партнером у юридичній фірмі, молодшою юрисконсульткою та керівницею юридичного відділу банку. З 2006 року має свідоцтво адвокатки.

Закінчила КНУ ім.Т.Г.Шевченка за спеціальністю “правознавство”.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Вересень 2015
    Обʼєднання "Самопоміч"
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Позафракційні

Комітети

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Комітет з питань економічної політики

Помічники

Верховна Рада 8

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу