Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Шапошніков Ростислав

Шапошніков Ростислав Сергійович

Рік народження: 1986

Опис політика

Кандидат у народні депутати Верховної Ради 8 скликання (2014 рік), журналіст, блогер.

У 2022 році заснував Youtube-канал, на якому розміщував відео із критикою президента Володимира Зеленського, голови Офісу президента Андрія Єрмака. Окрім цього регулярно критикував і головкома Олександра Сирського.

У 2015 році Шапошніков емігрував до США, звідки активно критикував спочатку Петра Порошенка, а згодом і Володимира Зеленського.

У серпні 2014 року ЗМІ повідомили що Шапошніков потрапив у полон кадрових військових РФ під Іловайськом, коли він як журналіст перебував разом з українськими військовими. Через декілька днів Шапошніков вийшов на зв’язок і повідомив, що його відпустили після особистих перемовин.

У 2014 році невдало балотувався до Верховної Ради 8 скликання від партії “5.10”, як член партії. Однак згодом Шапошніков звинуватив голову партії Геннадія Балашова у підтримці проросійського блогера Анатолія Шарія і вийшов із партії.

У 2013 році Шапошніков виїхав до Польщі, за його словами, через загрозу життю та арешту, та не планував повертатися. Він пов’язував свій виїзд із висвітленням зловживань Державної автомобільної інспекції (ДАІ). Після Революції гідності Шапошніков повернувся в Україну для участі у виборах.

У 2008 році заснував сайт "Дорожній контроль", проводив діяльність як громадський активіст, фіксував порушення правил дорожнього руху, зокрема працівників ДАІ.. У 2011 році з’явилась друкована версія сайту. Серед інших відомих представників “Дорожного контролю” був нардеп Верховної Ради 9 скликання Олександр Куницький.

З 2006 до 2009 року працював журналістом і кореспондентом в інтернет-виданнях та друкованих ЗМІ, зокрема на сайтах "Обозреватель" та "УРА-Інформ".

У 2011 році закінчив університет “Україна” за спеціальністю “правознавство”. 

Народився 22 березня 1986 року у Києві.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

Скількох “московських попів” вже обміняли на полонених українців?

Скількох “московських попів” вже обміняли на полонених українців?

Україна обміняла щонайменше чотирьох священників УПЦ (МП) на полонених з початку повномасштабного вторгнення. Офіційних даних про це немає, проте є інформаці...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу