Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Гринчук Світлана

Гринчук Світлана Василівна

Рік народження: 1985

Опис політика

Міністерка з питань захисту довкілля та природних ресурсів (з 2024 року), ексзаступниця міністра з питань захисту довкілля та природних ресурсів (до 2022 року) та ексзаступниця міністра енергетики до 2024 року).

У 2024 році Верховна Рада проголосувала за призначення Гринчук на посаду міністерки захисту довкілля та природних ресурсів.

У 2023 році стала заступницею міністра енергетики Германа Галущенка, була директоркою Офісу підтримки реформ при Міненерго.

У 2022 році була призначена заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця з питань європейської інтеграції.

У 2021 році заснувала та очолила громадську організацію “І Ес Джі Асоціація України”.

У 2019 році була радницею з питань екології прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

З 2016 до 2019 року працювала на посаді директорки департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів. Опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

У 2013 році захистила кандидатську дисертацію з економіки на тему “Розвиток іпотеки в сільському господарстві України”. Кандидатка економічних наук.

Має вищу освіту, закінчила Чернівецький торговельно-економічний інститут при Київському національному торговельно-економічному університеті.

Народилась 11 листопада 1985 року у Чернівцях.

Посади

  • 2024-09-05 — ...
    Міністерка з питань захисту довкілля та природних ресурсів

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Посіпаки-2
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу