Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Татаров Олег

Татаров Олег Юрійович

Рік народження: 1982

Опис політика

Заступник керівника Офісу Президента України (з 2020 року), адвокат. 15 років прослужив в органах внутрішніх справ, зокрема у 2011-2014 був заступником начальника Головного слідчого управління МВС. Підполковник міліції 

У серпні 2020 року президент Володимира Зеленський призначив Татарова заступником керівника Офісу президента України Андрія Єрмака

Призначення викликало критику серед ряду українських громадських діячів, журналістів та політологів через те, що Татаров обіймав одну з ключових посад у міліції під час Євромайдану. Проти призначення зокрема виступала ГО “Родини Небесної сотні”, заявивши про “реванш проросійських сил та повернення старої гвардії часів Януковича”. 

Крім того, у Мін’юсті заявляли, що призначення Татарова відбулося всупереч закону про люстрацію, згідно з яким йому до 2024 року заборонено обіймати керівні посади на державній службі. 

Зеленський, коментуючи призначення Татарова заявляв, що “несправедливо всіх керівників часів Януковича вважати старою владою” і додав, що “головне, щоб людина була чесна". 

У 2019 році Татаров отримав європейську ліцензію адвоката.

У 2014-2020 роках займався адвокатською діяльністю. Керівний партнер адвокатського об'єднання “Татаров, Фаринник, Головко” (з 2020-го - “Credens”).  

Татаров був адвокатом ексзаступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова, нардепа від Опозиційного блоку Вадима Новинського та підозрюваного у держзраді ексголови Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобуки. Також був адвокатом Олесі Кузнецової - вдови Івана Кузнєцова, який у травні 2018 року зі спільником напав на активіста Сергія Стерненка і помер тоді від ножових поранень внаслідок сутички.  

За сумісництвом був професором кафедри кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ, доктор юридичних наук (з 2013 року). 

У 2015 році Татаров отримав свідоцтво адвоката в Україні. 

У 2011-2014 роках обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління – начальника управління з організації контролю за розслідуванням злочинів МВС за міністра-держзрадника Віталія Захарченка, який утік під час Євромайдану в Росію. Татаров був звільнений з посади в МВС у квітні 2014 року.   

Під час Революції Гідності у листопаді 2013-го - лютому 2014-го Татаров публічно виправдовував насильство з боку міліції щодо мітингувальників, а також регулярно коментував кримінальні провадження щодо учасників протесту. 

Зокрема штурм Майдану у ніч проти 11 грудня 2013 року Татаров пояснював “потребою забезпечити проїзд громадського транспорту”, а побиття автомайданівців у Кріпосному провулку в січні 2014 року бійцями "Беркуту" він схарактеризував як напад самих активістів. На зустрічах з послами країн Євросоюзу Татаров також говорив, що майданівці могли стріляти самі в себе. Коментуючи побиття журналістки та активістки Тетяни Чорновол та лідера “Антимайдану” Дмитра Булатова, Татаров говорив про можливу провокацію з боку самих активістів.

У січні 2014 року у розпал Революції гідності Татаров отримав звання “Заслужений юрист України” від Віктора Януковича

У 2012-2014 роках був помічником нардепа 7-го скликання від “УДАРу Андрія Путілова.

У 1999-2014 проходив службу в органах внутрішніх справ. Підполковник міліції.

У 2003 році закінчив Харківський Національний університет внутрішніх справ, у 2005-му – магістратуру в Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство”. У 2010-му закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю “Облік і аудит”. Також закінчив Лондонський університет (Велика Британія).  

Народився 31 серпня 1982 року у Новоукраїнці Кіровоградської області.

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Посіпаки-2
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу