Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Порошенко Марина

Порошенко Марина Анатоліївна

Попередні імена: Переведенцева Марина

Рік народження: 1962

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Депутатка Київської міської ради 9 скликання. Експерша леді України та дружина п’ятого президента Петра Порошенка, лікарка.

У 2021 році Марину Порошенко помітили за роздаванням продуктових наборів жителям Києва від Фонду Петра Порошенка. При цьому на пакунках використовували партійну символіку “Європейської солідарності”.

У 2020 році була обрана до Київської міської ради 9 скликання. Була головою комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики.

У вересні 2020 року на з’їзді партії ”Європейська Солідарність” було оголошено, що Марина Порошенко стане першим номером у списку партії на виборах до Київради.

У тому ж році під час пандемії коронавірусу брала участь в піар-акціях партії ЄС та складала продуктові набори для людей на карантині. Також Марина разом Фондом Порошенка передала апарати штучної вентиляції легень у Київську міську клінічну лікарню швидкої допомоги.

У 2019 році Порошенко пішла з посади голови Українського культурного фонду і заявила, що на неї при цьому тиснули з Офісу президента.

У 2018 році Марину Порошенко призначили головою Українського культурного фонду, який розподіляє кошти на культурні проєкти. 

У тому ж році журналісти “Схем” з’ясували для призначення Порошенко була створена лише видимість прозорого конкурсу з обрання половини членів наглядової ради, які згодом одностайно висунули її на голову. 

За час правління Порошенка Марина очолила раду Благодійного фонду Петра Порошенка.

У 2016 році Марина Порошенко отримала нагороду Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття" в категорії "Знакова постать".

На позачергових президентських виборах у 2014 році її чоловік Петро Порошенко був обраний п’ятим президентом України. Відповідно Марина Порошенко стала першою леді та активною учасницею суспільно-культурних заходів.

З 2012 до 2014 року була помічницею на громадських засадах Григорія Заболотного – нардепа-самовисуванця у Верховній Раді 7 скликання.

З 2002 до 2004 року була помічницею на громадських засадах нардепа від Блоку “Наша Україна” у Верховній Раді 4 скликання Віктора Короля.

З 1998 року очолює Благодійного фонду Порошенка..

Після закінчення медичної освіти працювала лікарем у кардіологічному відділенні Олександрівської лікарні м. Києва.

У 1986 році закінчила Київський медичний інститут, за фахом лікар-кардіолог. У 1991 році захистила кандидатську дисертацію і отримала ступінь кандидата медичних наук. У 2007 році закінчила Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв за спеціальністю “образотворче та декоративно-прикладне мистецтво”.

Заміжня, чоловік - п’ятий президент України Петро Порошенко, має 4 дітей.

Народилася 1 лютого 1962 року місті Семипалатинськ, Казахстан.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 7, На громадських засадах
Верховна Рада 4, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу