Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Горащенков Олексій

Горащенков Олексій Миколайович

Рік народження: 1979

Характеристики політика

  • ФАРи: 2

Опис політика

У 2019 році балотується у народні депутати України 9 скликання від партії “Сила і честь” на позачергових парламентських виборах 2019 року, номер 14 у списку, безпартійний.

З 2018 року дотепер - військовослужбовець. У 2017 році був кандидатом на посаду директора Державного Бюро Розслідувань. У 2016-2018 роках працював Першим заступником керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації Президента України. З 2014 до 2016 року - помічник Президента України.

2012-2014 роки - заступник директора двох різних департаментів у Міністерстві Закордонних Справ України. У 2011-2012 роках - начальник Управління міжнародної діяльності Державної міграційної служби України. З 2009 до 2011 року - заступник директора департаменту-начальник управління у Міністерстві юстиції України.

У 2005-2009 роках працював головним консультантом, державним експертом та начальником відділу у різних відділах Апарату РНБО України. З 2002 до 2005 року - спеціаліст, аташе, третій секретар, керівник служби забезпечення роботи Заступника Міністра закордонних справ України в МЗС України.

До того працював помічником адвоката Адвокатського об'єднання “Адвокатське бюро “Лотюк та партнери” та юристом ТОВ “Інтеркас-Київ”. До 2013 року був адвокатом.

Закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, магістр з міжнародного публічного права, бакалавр з міжнародних відносин, перекладач з англійської мови. Також закінчив кілька курсів НАТО та ООН. Тематика - безпека та оборона. 

Кандидат юридичних наук, доктор філософії. Заслужений юрист України. Надзвичайний і Повноважний Посланник першого класу. Найкращий юрист-дипломат 2013 року.

Фігурант антикорупційних розслідувань щодо ймовірного порушення порядку декларування майна та тиску на працівників НАЗК.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

    Дізнатися більше

    Соломатіна заявляє про фальсифікацію перевірок е-декларацій чиновників та вплив О. Геращенкова

    • використання влади чи службового становища всупереч інтересам служби владні зловживання

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Посіпаки-2
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу