Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Медведчук Сергій Володимирович
Фото: Медведчук Сергій

Медведчук Сергій Володимирович

Рік народження: 1959

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Кандидат в народні депутати на позачергових виборах у 2019 році. Брат Віктора Медведчука

У липні 2024 року СБУ та ДБР передало в управління держави цегельний завод у Львівській області, бенефіціарами якого були Сергій Медведчук та Богдан Козак.

За даними слідства, підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії Росії проти України.

У 2024 році правоохоронці встановили, що Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій, які шкодили Україні протягом 2017-2023 років. За оперативними даними, кошти були спрямовані для фінансування війни рф проти України. Таким чином, умисно виведені "в тінь" мільйони гривень, до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

Наразі фігуранти переховуються за межами України та здійснюють підривну діяльність на користь рф.Також, їм оголосили підозру в ухиленні від сплати податків.

Для цього вони задіяли львівську компанію з виробництва цегли "Керамбуд", якою керували  як бенефіціарні власники.

У 2019 році Сергій Медведчук балотувався в народні депутати на позачергових виборах в 105 окрузі (частина м. Луганська та частина Новоайдарського району) від ОПЗЖ, був членом цієї партії.

Вища освіта

Народився 25 березня 1959 року в селищі Абан Абанського району Красноярського краю.

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Посіпаки-2
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу