Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Пташник Вікторія

Пташник Вікторія Юріївна

Рік народження: 1983

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Депутатка Верховної Ради 8 скликання, депутатка Київської міської ради 9 скликання, юристка.

У 2023 році Пташник стала депутаткою Київради 9 скликання від "Європейської Солідарності" замість Віктора Кононенка, який склав мандат, щоб сконцентруватись на службі в ЗСУ.

У 2021 році Рух ЧЕСНО отримав повний текст рішення апеляційної інстанції, яке стосується позову  Вікторії Пташник, в якій суд відмовив їй у позові про захист честі, гідності і ділової репутації. 

У 2020 році невдало балотувалась до Київської міської ради 9 скликання від партії ”Європейська Солідарність” по 4 округу (Троєщина).

У червні 2020 року Пташник вимагала визнати недостовірною та такою, що порочить особисті немайнові права цитату з публікації Руху ЧЕСНО:

“Протягом лютого-березня 2020 року на агітацію Пташник лише на її офіційній передвиборчій сторінці було витрачено щонайменше 1679 доларів, а на агітацію за Світличну не менше, ніж 6384 долари на 6 різних сторінках. Однак цих витрат в остаточних фінансових звітах кандидаток не відображено.” 

У листопаді того ж року Згодом Святошинський районний суд міста Києва прийняв рішення відмовити у позові Вікторії Пташник до Руху ЧЕСНО у повному обсязі.

У 2020 році невдало балотувалася до Верховної Ради 9 скликання від партії ”Європейська Солідарність” на проміжних виборах народного депутата по 179 мажоритарному округу (Харківська область), як безпартійна.

У 2019 році невдало балотувалась до Верховної Ради 9 скликання по 223 округу (Шевченківський район Києва) від партії "Голос" як безпартійна. 

У 2019 році стала однією зі співзасновниць громадсько-політичної платформи “Євроатлантичний порядок денний для України”. 

У 2016 році була співголовою партії “Демократичний Альянс”, але у 2017 році вийшла з неї.

Також була координаторкою групи “Закон і порядок” громадської платформи “Нова Країна”. Членкиня ради комітету з конкуренційного права Асоціації правників України, була членкинею її Правничої Асамблеї.

Членкиня громадської ради при Антимонопольному комітеті України, заступниця голови Комітету з недобросовісної конкуренції Громадської ради при АМКУ.

У 2015 році була виключена з фракції “Самопомочі” за підтримку законопроєкту про децентралізацію, після того позафракційна. Членкиня МФО “Єврооптимісти” та “Рівні можливості”.

У 2014 році була обрана народною депутаткою Верховної Ради 8 скликання від партії “Самопоміч” (№23 у списку), як безпартійна. Членкиня комітету з питань економічної політики.

У 2013-2014 роках була засновницею та партнеркою юридичної фірми “Дроіт”.

З 2011 до 2013 року була асоційованим пані партнером юридичної компанії “Правовий альянс”.

З 2006 до 2011 року працювала у юридичній фірмі “Спенсер і Кауфманн”, де починала кар’єру з молодшої юристки, згодом стала партнеркою й очолювала практику антимонопольного й конкурентного права.

У 2006 році отримала посвідчення адвоката.

З 2004 до 2006 року працювала у акціонерному банк “Діамант”, молодшою юрисконсульткою та згодом керівницею юридичного відділу банку.

У 2006 році закінчила КНУ ім.Т.Г.Шевченка за спеціальністю “правознавство”.

Народилася 1 січня 1983 року в Києві.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Вересень 2015
    Обʼєднання "Самопоміч"
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Позафракційні

Комітети

  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Комітет з питань економічної політики

Помічники

Верховна Рада 8

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу