Дубневич
Ярослав Васильович
ЄС
мажоритарка 120
Народився 7 серпня 1969 року в селі Зубра Пустомитівського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Львові, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".
Чорний список

Фігурант антикорупційних розслідувань.

За наявною в Чеснометрі інформацією від 2012 р., можлива причетність кандидата до корупційних дій.

За інформацією видання "Наші гроші", у 2009-2010 рр., коли "Укрзалізницю" очолював Михайло Костюк, компанія братів Богдана та Ярослава Дубневичів ТзОВ "Корпорація "Колійні Ремонтні Технології" постійно вигравала тендери "Укрзалізниці". Коли ж на початку 2011 р. Михайло Костюк звільнився, ця компанія не виграла в "Укрзалізниці" жодного великого тендеру, аж доки він не очолив Львівську ОДА у грудні того ж року.

У ряді інших матеріалів "Наших грошей" ідеться про причетність братів Дубневичів до конкурсних торгів з фіктивною конкуренцією. Так, на багатьох тендерах компанії братів Ярослава та Богдана Дубневичів брали участь разом з фірмами, до яких причетний Юрій Пастернак, який певний час був директором офшорної компанії Дубневичів Energypoint Holding Limited та багато років працював директором ТОВ "ФК "Енергія-Інвест", що теж належить Дубневичам.

Так, у тендері Комарнівської міськради на майже 6 млн. грн. перемогла ТОВ "Енергія-Монтажсервіс", частка в якій опосередковано належить братам Дубневичам. Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ "Будівельно-ремонтне підприємство "Технобуд", чиїм одноосібним власником у 2012 р. став Юрій Пастернак. Крім цього, у травні 2014 р. його ТОВ "Тір" отримало за тендером від Сокільницької сільради 14,2 млн грн. Єдиним конкурентом було згадане вище ТОВ "Енергія-Монтажсервіс". "Наші гроші" наводять також й інші приклади такої "конкуренції" (лінк 1, лінк 2).

За інформацією програми "Наші гроші", у 2014 р. брати Дубневичі почали повертатися до використання схем 2009-2010 рр.: "Укрзалізниця" знову закуповує рейкові кріплення на анкери у ТОВ "Корпорація КРТ", ігноруючи заявки єдиного вітчизняного конкурента АТ "Механіка". Журналісти звертаються увагу на те, що навіть технічні характеристики деталей для закупівлі описуються так, щоб відповідати їм могла лише "Корпорація КРТ".

Зазначена інформація не є прямим підтвердженням вини кандидата, проте дозволяє зробити оцінку, що Ярослав Дубневич є фігурантом антикорупційного розслідування щодо тендерних зловживань.
Рух ЧЕСНО не підміняє правоохоронні органи та суди і не робить тверджень про вчинення особою правопорушення, а робить оцінку на підставі наявної інформації щодо можливої причетності до корупційних дій. Така оцінка може не збігатися з офіційними рішеннями та висновками державних органів.